Statoil bygger nytt i Stavanger

Statoil ASA inviterer til prekvalifisering for deltakelse i en begrenset prosjektkonkurranse om selskapets nye kontorbygg i tilknytning til hovedkontoret på Forus i Stavanger.

Målet med konkurransen er å utforme et nytt kontorbygg samt en totalplan for eiendommen. Tomten ligger på vestsiden av motorveien E39 i forhold dagens hovedbygg på Forus Øst.

– Dette er et viktig byggeprosjekt for Statoil som stiller krav til både kreativitet og gjennomføringsevne hos leverandørene, sier Øystein Michelsen, konserndirektør for Utvikling og produksjon Norge og plassjef i Stavanger.

Norske Arkitekters Landsforbund (NAL) er med som en rådgivende part i prosessen. Søknad om prekvalifisering og etterspurt dokumentasjon skal sendes Statoil innen 9. september.

I løpet av september skal det plukkes ut inntil fem deltakere som får delta i prosjektkonkurransen. Hvert arkitektteam som blir plukket ut til å delta i konkurransen får et honorar på 600.000 NOK for oppdraget.

Selve konkurranseperioden vil gå over cirka tre måneder.

– Tomtens størrelse på 130 dekar gjør at en totalplan blir viktig. Det skal være et inspirerende, fremtidsrettet og funksjonelt bygg som ivaretar arbeidsmiljøet for 3500 mennesker på en god måte. Samtidig må vi sørge for at infrastrukturen i området ivaretas på en forsvarlig måte, sier direktør for Global Business Services og ansvarlig for kontorbyggene i Statoil.

Bakgrunnen for beslutningen om å bygge et nytt kontorbygg på Forus er blant annet ønsket om bedre samlokalisering av organisasjonen som i dag sitter i ulike kontorlokaler i området.

– Et nytt kontorbygg vil - i tillegg til eksisterende bygg på Forus øst - møte kontorbehovet i Stavanger fra 2018. Ved å utnytte potensialet i vår egen tomt gir det oss også fleksibilitet til å vurdere nye byggetrinn på et senere stadium.

– Den viktigste grunnen til at vi nå går i gang med denne byggeaktiviteten er å oppnå en bedre samling av kontorplasser på Forus og samtidig møte behovet for effektive og fleksible kontormiljøer tilpasset morgendagens behov, sier Thomsen.

Etter at konkurransen er avsluttet og vinnerbidraget er kåret, vil videre arbeid være avhengig av Statoils beslutning om videreføring samt forhandlinger mellom «vinnende» arkitektteam og Statoil.

Det er Statoils intensjon å engasjere det teamet som besvarer oppgaven i prosjektkonkurransen best til for- og hovedprosjektoppgavene. Ambisjonen er byggestart i 2016.

– Stavanger-regionen har vært viktig for Statoil siden selskapet ble etablert i 1972. Siden da har Statoil utviklet seg fra å være et nasjonalt til et internasjonalt olje– og gasselskap og vi ønsker at vår samlede tilstedeværelse på Forus gjenspeiler at Statoil er et nyskapende og teknologidrevet energiselskap, sier Michelsen.