Brødrepar selger 230-millionerstomt i nord

Brødrene Lars (73) og Sigmund Workinn (76) selger den 45.000 kvadratmeter store familietomten Øvre Workinnmarka, ferdig regulert for 410 leiligheter.

Den ferdigregulerte tomten Øvre Workinnmarka til en verdi av 230 millioner kroner er endelig byggeklar, skriver Sne eiendom i en pressemelding.

Tomten ligger kant i kant med grønnbeltet, lysløypa og rekreasjonsområdet til Tromsø, har topp beliggenhet, og ligger vestvendt på et høydedrag, heter det i pressemeldingen.

- Indrefileten

Øvre Workinnmarka ligger i et av byens mest attraktive boligområder med etablert infrastruktur og gode bussforbindelser, barnehager og skoler like ved. Da feltet ligger så og si midt på Tromsøya, så her har du det meste innen en radius på 1 km: Sentrum, Nord-Norges største handelspark og Tromsø lufthavn.

- Dette er selveste indrefileten på Tromsøya. Og jeg liker det utrykket. For det er virkelig det. Solrikt, utsikt, nærhet til skoler, kjøpesentre, barnehager, sykehus og universitet, turområde rett utenfor døra. Dette området appellerer absolutt til alle kjøpegruppene, sier megler Tom Espen Stormo til bladet Nordlys. Sammen med kollega Ivar Nerdal i Sne Eiendom har fått oppdraget med å finne en kjøper til det som må være Tromsø største og fineste boligtomt - gjennom tidene.

Arvesølvet

Øvre Workinnmarka området har vært i Workinnfamiliens eie siden 1900-tallet. Området eies i dag av brødrene Lars og Sigmund Workinn.

De startet reguleringsarbeidet med Øvre Workinnmarka allerede i 1994 og fikk endelig godkjenning av reguleringsarbeidet februar 2013. Voll Arkitekter AS i Trondheim har vært engasjert siden 2006, og står for det endelige regulerings- og planarbeidet slik som den presenteres i dag.

Morten Walthinsen, daglig leder i Tromsø Eiendomsutvikling AS, har jobbet for Workinn-brødrene i årevis med å få reguleringsplanen i mål, og har full forståelse for at de to nå velger å legge det ut for salg.

- Nå kan de prioritere helsa og familieliv. Og kveitefiske på hytta! De håper bare det kommer noen solide aktører, som har kapasitet og økonomiske muskler til å realisere det hurtig. Dette prosjektet vil monne i den boligsituasjonen vi har i Tromsø, sier Walthinsen til Nordlys.

Meglerne på prosjektet spekulerer i at kvadratmeteren kan gå for mellom 5.000 og 9.000 kroner, hvilket vil si en minstepris på 230 millioner kroner for hele tomten.

Les hele artikkelen på Nordlys her.