Stabil drift i Entra Eiendom

Stabil drift bidro til samlede leieinntekter i kvartalet på MNOK 401,7 (MNOK 372,2 millioner), og resultat fra eiendomsdrift på MNOK 284,2 (MNOK 280,4) i andre kvartal.

- Andre kvartal var begivenhetsrikt på flere måter. Ny organisasjon er implementert med styrket regionmodell, tydeligere resultatansvar og kundefokus. Ny konsernledelse er på plass, og vi står nå enda bedre rustet for lønnsom vekst i tiden som kommer, sier administrerende direktør Klaus-Anders Nysteen.

Resultat før skatt ble NOK 88,2 millioner (NOK 429,1 millioner). Verdiendring på investeringseiendom ble i kvartalet MNOK -203 (MNOK -90,2).

Totalt har konsernet i første halvår reforhandlet og signert nye kontrakter tilsvarende MNOK 93,1 i årsleie og 42.667 kvadratmeter. Den største transaksjonen i andre kvartal var kjøp av Vahls gate 1-3 fra Aberdeen Eiendom Holding II AS i juni for cirka MNOK 416. Eiendommen leies i sin helhet ut til Plan- og bygningsetaten i Oslo.

Ved utgangen av første halvår hadde Entra en økonomisk ledighet i forvaltningsporteføljen på 4,2 prosent (3,7 prosent). Vektet gjenværende leietid for konsernets leiekontrakter var 9,5 år.

Entra har et positivt syn på 2014. Selskapets Konsensusrapport anslår svakt stigende leiepriser for sentralt beliggende og moderne lokaler.

Markedsverdi på eiendomsporteføljen utgjorde ved andre kvartal 24,1 mrd.