Norges første BREEAM-barnehage overlevert

Haukåsen Barnehage i Trondheim er den første barnehagen i Norge som sertifiseres etter de strenge BREEAM NOR miljøkravene.

Under BREEAM-befaring på Haukåsen Barnehage i august kunne BREEAM-koordinator Espen Skårvold i NCC høste mye ros for arbeidet selskapet har lagt ned i barnehagen, skriver NCC i en pressemelding.

- Befaringen gikk over all forventning. Vi fikk mye skryt fra både Trondheim kommune og representanter fra barnehagen. Nå gleder vi oss til å få den offisielle BREEAM-sertifiseringen fra England, forteller Skårvold.

Miljøbarnehage

Haukåsen Barnehage BREEAM-sertifiseres «Very Good», og har, både med tanke på materialer, varmekilde, energiforbruk og konstruksjon, blitt bygget med en klar miljøprofil.

Barnehagen har treverk som hovedmateriale, og innvendige bærevegger og dekker består av massivtre. Barnehagen er også bygget etter passivhusstandard.

– De ansatte er veldig fornøyde med å jobbe i det som blir Norges første BREEAM-sertifiserte barnehage. Her vil barna stortrives, og få inneklima i verdenstoppen, sier Skårvold.

Utfordrende

Arbeidet med BRREAM-sertifiseringen har til tider vært utfordrende for de involverte i prosjektet, skriver NCC.

- BREEAM er fortsatt nytt i bransjen og mange leverandører har ikke produktene eller dokumentasjonen som kreves. Likevel har vi med god intern kompetanse løst dette effektivt, uttaler Skårvold.

- I løpet av byggeperioden har vi opparbeidet oss en database med produkter som vi vet er godkjent. Databasen vokser, og det vil derfor bli enklere i fremtiden når vi kan ta utgangspunkt i disse listene.

Skårvold tror også BREEAM-kompetansen NCC har opparbeidet seg vil være et konkurransefortrinn fremover.