Kurt Opseth ny adm dir i Airlift

Kurt Opseth blir ny administrerende direktør i Airlift AS etter Freddy Eriksen, som fratrådte sin stilling 1. august 2013.

Opseth har lang fartstid fra ulike deler av norsk byggenæring. Han har blant annet bygget opp Bautas (i dag Ramirent) og ledet Backe Entreprenør Holding AS. Han tiltrer sin stilling 26. august 2013.

- Vi er veldig stolte over å kunne presentere Kurt Opseth som ny administrerende direktør i Airlift. Han har en spennende og høyst relevant bakgrunn og er en godt likt leder med stor gjennomføringskraft. Med Kurt som ny leder i Airlift skal vi ytterligere styrke vår posisjon i markedet og vokse selskapet videre under god lønnsomhet. Hans tidligere erfaringer vil være veldig nyttig for både Airlift og konsernet, sier styreleder i Airlift AS og konsernsjef i Blueway AS, Johnny Skoglund.

Opseth er utdannet sivilingeniør Bygg fra NTNU samt bedriftsøkonom fra BI og har, i tillegg til Backe Entreprenør Holding AS, mange års yrkeserfaring fra Grøner/ Sweco, Førde Sementvarefabrikk, Veidekke og Bautas.

- Helikopter er en ny bransje for meg, men jeg håper og tror at mye av det jeg har erfart og lært fra andre bransjer har betydelig relevans og verdi for Airlift. Jeg ser fram til å ta over stafettpinnen etter Freddy og gleder meg til å ta fatt på oppgaven med å videreutvikle selskapet, sammen med en meget kompetent organisasjon.

Kurt Opseth er 55 år og er bosatt på Kongsberg. Han er født og oppvokst i Førde, hvor han i perioden 1988-1994 var daglig leder for Førde Sementvarefabrikk AS.