Petter Moe slutter som adm dir i Peab AS

Det er inngått enighet om at Petter Moe fratrer sin stilling og slutter i Peab.

Peab konsern har besluttet å endre struktur innen forretningsområde Bygg Norden til en mer direkte styringsform. Dette innebærer at norske operative enheter (regioner) nå vil rapportere direkte til forretningsområde Bygg Norden.

En slik organisering er ikke forenelig med den stillingen Petter Moe har innehatt, som administrerende direktør.

- Petter Moe startet i Peab den 01.01.11, og har i 2,5 år sørget for en strategisk omstilling og etablering av et nytt fundament i Peabs norske byggvirksomhet, heter det i en melding fra selskapet.

- Peab takker Petter Moe for sitt engasjement og den jobben han har gjort, og ønsker ham lykke til videre, heter det i meldingen.

Byggvirksomheten i Norge kommer heretter til å drives gjennom to regioner, Bygg Øst og Bygg Nord. Jon Andersen vil lede Bygg Øst i samarbeid med John Ivar Mejlænder-Larsen. Regionen vil bestå av Bygg Øst og Bygg Oslo.

Peab AS videreføres som selskap i region Øst. Arild Østgård vil i samarbeid med Kjetil Nordang lede Bygg Nord, som vil bestå av Bygg Nord og Bygg Nordvest. Kjetil Nordang vil som tidligere lede virksomheten i K. Nordang. Bjørn Bygg og K. Nordang videreføres som egne AS i region Nord, Telemark Vestfold Entreprenør videreføres som eget AS i Bygg Øst. Peab Eiendomsutvikling fortsetter som eget AS.

Virksomhetsområdene Anlegg og Industri berøres ikke av organisasjonsendringen.