Kampflybasen: Forsvarsbygg inngår avtale med prosjekteringsteam

Etter en åpen anbudskonkurranse har Forsvarsbygg inngått avtale med Hjellnes Consult as og Narud-Stokke-Wiig AS Siviliarkitekter MNAL til prosjektering av bygninger og tekniske anlegg på Ørland Hovedflystasjon.

Prosjekteringen omfatter i første rekke utarbeidelse av løsningsdokument og forprosjekter for befals- og mannskapsforlegninger, boliger, idrettsfasiliteter, administrasjons-/kontorbygg og undervisningsbygg med tilhørende tekniske anlegg.

Dette er bygg og anlegg som ikke er knyttet direkte til kampflyet F-35 eller tilhørende operativ virksomhet.

Forsvarsbygg mottok tilbud fra 14 prosjekteringsgrupper. Kombinasjon av pris og tilbudt kompetanse resulterte i at Hjellnes Consult as og Narud-Stokke-Wiig AS Siviliarkitekter MNAL ble valgt.

- Arbeidet med kampflybasen har kommet godt i gang, og godt samarbeid og effektiv kommunikasjon mellom oss og våre samarbeidspartnere har vært en forutsetning for dette. Vi er sikre på at valget av også denne rådgivningsgruppen vil bidra til å sikre at vi oppnår robuste, energieffektive og miljøvennlig løsninger, sier Jens Levi Moldstad, plan- og prosjekteringssjef i Forsvarsbygg kampflybase.

- Vi er veldig godt fornøyd med å få bidra inn i et stort nasjonalt prosjekt som kampflybasen på Ørland representerer. Prosjektet passer vår tverrfaglige profil veldig bra, sier Geir Knudsen administrerende direktør i Hjellnes Consult as.

- Jeg er tilfreds med at vi får muligheten til å bidra inn i et meget spennende og faglig utfordrende pro-sjekt, og det i en tidlig fase av prosjektet hvor de helhetlige løsningene blir utarbeidet, sier Jørn Narud, partner i Narud-Stokke-Wiig AS Siviliarkitekter MNAL.