- En garanti for psykiatrisenter

- Statsministerens ord er en politisk garanti. Nå blir det både nytt akuttbygg på Østmarka og nytt psykiatrisenter på Øya, sier St. Olav-direktør Nils Kvernmo.

På en pressekonferanse der Arbeiderpartiet lanserte sitt 12-milliarders-løfte til sykehus-Norge, sa statsminister Jens Stoltenberg at St. Olavs Hospital vil få økt sine rammer med én milliard de neste årene.

- Dette betyr at de nå kan bygge det lenge etterlengtede psykiatrisenteret, poengterte statsministeren, ifølge Adresseavisen.

- Dette oppfatter jeg som en politisk garanti, sier sykehusdirektør Nils Kvernmo, og legger til:

- Om noen andre skulle bli statsminister, tror jeg ikke det vil endre på dette. Styret i Helse Midt-Norge har gledelig nok allerede gitt klarsignal for nytt akuttbygg på Østmarka, og det behovet har både Erna Solberg og Siv Jensen anerkjent.

Kvernmo mener statsministerens understrekning av psykiatrisenter er en godkjenning som det vil være vanskelig å gå tilbake på, uansett hvem som blir statsminister, skriver Helsebygg Midt-Norge på sine nettsider.

- Men blir det akuttbygg på Østmarka først? spør Adressa.

- Ja! Det må opp så kjapt som mulig. samtidig vil jeg i september legge fram en framdriftsplan for nytt psykiatrisenter på Øya, slik styret i Helse Midt-Norge har bedt om. Dette vil ta lengre tid, men nå kan vi få et komplett universitetssykehus i løpet av fem til ti år, sier Kvernmo.