Åpner for kolonnekjøring i Gudvangatunnelen

Men bare for tyngre kjøretøy.

Kolonnekjøringen kommer trolig i gang om en uke. I tillegg blir det satt inn en hurtigbåt mellom Gudvangen og Flåm, melder Statens vegvsen.

- Med en slik løsning imøtekommer  vi både reiselivet og næringslivet sine behov, sier regionvegsjef Helge Eidsnes i Statens vegvesen Region vest til etatens egne nettsider.

Tunnelen ble stengt 5. august etter at det brant i et vogntog. Tunnelen fikk omfattende skade

- Vi holder fast på at tunnelen ikke vil åpne for vanlig trafikk før i slutten av uke 36. Vi setter tryggheten til de som arbeider i tunnelen i fremste rekke. Vi ser at stengingen er en påkjenning for reiselivet og næringslivet. Derfor har vi jobbet hardt med å finne midlertidige løsninger, sier regionvegsjefen.

Statens vegvesen regnar med å få kolonnekjøringen for bussar og tunge kjøretøy gjennom tunnelen fra og med fredag 23. august.

Planen er å avvikle to kolonner for busser mellom 07-21. Tidspunktene er enda ikke bestemt. Mellom 21-07 vil det bli åpnet for kolonnekøyring etter behov, da også for tunge køyretøy. Vegvesenet tillater bare sjåfør i tunge køyretøy og en person til i busser.

- Brannsjefen i Aurland har sagt ja til en slik løsning, og det er vi glade for. Dette forutsetter at vi også lager en føreløpig beredskapsplan i denne perioden, sier Eidsnes.