Tredje byggetrinn av Bybanen i gang

Fredag formiddag, til striregn og jubel, ble tredje byggetrinn av Bybanen i Bergen satt i gang.

Bergen viste seg i velkjent vær da fylkesvaraordfører i Hordaland, Mona Hellesnes (V) foretok den høytidelige åpningen av tredje byggetrinn for Bybanen mellom Lagunen og Flesland.

Bergens Tidende skriver at entusiasmen for byggestarten likevel var stor.

Stort behov

- Fremtiden ligger i miljøvennlige og forutsigbare transportmidler. Bybanen er blitt mer enn et klimavennlig transportmiddel. Den er også byborgernes stolthet, sier Hellesnes til Bergens Tidende.

Hellesnes understreker at behovet for forutsigbar transport er ekstra stor i Sandsli-området, der det er 10.000 arbeidsplasser og store utbyggingsplaner for boliger.

- Med gravestart i dag, er vi ett steg nærmere å realisere visjonen om bybane til Flesland. Jeg gleder meg til den åpner i 2016.

Fylkesvaraordføreren bor selv i sentrum og har derfor ikke stort behov for offentlig transport i hverdagen.

- Men jeg er ofte på Brann stadion og da har jeg stor glede av Bybanen. Det er et fantastisk transportmiddel. Og populariteten viser at tross alle diskusjonene i forkant, så var det veldig rett å satse på den, sier hun til avisen.

Les også: Bybanens andre byggetrinn åpnet i Bergen

Enklere trasé

Ifølge prosjektledelsen er tredje byggetrinn litt mindre komplisert enn de to første. Deler av den syv kilometer lange strekningen mellom Lagunen og Flesland går i tunnel og kun fire-fem hus må rives som følge av utbyggingen.

- Første byggetrinn gjennom sentrum og Danmarks plass var vanskeligst. På andre byggetrinn måtte vi rive åtte hus bare i lagunenområdet. Mot Flesland blir det litt enklere med flere tunneler og broer, sier byggeleder Nils Helge Sivertsen.