NCC omorganiserer

For å møte nye utfordringer gjør Håkon Tjomsland som ny administrerende direktør i NCC Construction noen endringer i organisasjonen.

Det har selvsagt også sammenheng med de nedskrivninger på 132 millioner kroner man nå må gjøre etter tap, spesielt i Oslo.

- På mange områder går det meget bra, men vi er selvsagt lite fornøyd med det som har skjedd i Oslo. Det største tapet har vi på et prosjekt som vi ”arvet” etter overtakelsen av OKK, sier han.

I dag har NCC Construction en anleggsregion som dekker hele landet.

- I tillegg har vi hatt tre byggdivisjoner. I fremtiden ønsker vi å samle byggvirksomheten vår i to byggregioner. Det betyr at Tommy Helgerud som har ledet Region Øst, går ut av ledergruppa.

- Vi har også gjort en del andre grep. Økonomidirektør Jan Helge Golmen har bedt om å få andre oppgaver. Frida Åberg kommer nå inn som ny økonomidirektør i NCC Construction. Hun har tidligere jobbet i Norge, er svensk og har hatt tilsvarende funksjoner i Sverige, legger han til.

- Vi har tidligere hatt staber som har vært ledet av Ketil Tonning. Disse stabene knyttes nå direkte opp mot meg. Tonning blir ny kvalitetssjef/HMS for NCC Construction. Det å få en så sterkt leder på dette området viser hva vi nå prioriterer. Ketil Tonning vil rapportere direkte til meg, sier Tjomsland.