Oslo ikke redd München i OL-kampen

Idrettspresident Børre Rognlien tror 2022-OL blir en ren dragkamp mellom Oslo og München. Han frykter ikke selvsikre tyskere.

Begge de aktuelle arrangørbyene lar det i høst være opp til innbyggerne sine å avgjøre OL-prosessens skjebne. I Oslo holdes det folkeavstemning 9. september i forbindelse med stortingsvalget.

Tidligere i sommer gikk Münchens borgermester Christian Ude høyt på banen og slo fast at en folkeavstemning var det eneste som kunne hindre sørtyskerne fra å få vinterlekene i 2022. Han mente storbyen ikke ville ha en ordentlig rival. Rognlien mener Oslo vil gi München hard kamp om arrangementet.

– Jeg er ganske sikker på at det vil stå mellom Oslo og München. Vi har slått tyskerne før i de fleste vinterdisipliner. Det kan vi også gjøre om et arrangement, sier idrettspresidenten til NTB.

– Unikt

Heller ikke byråd Ola Elvestuen (V) lar seg skremme av tyskernes favorittstempel.

– München er en tøff konkurrent. Likevel mener jeg vi står sterkt med konseptet «Games in the city». Det er både unikt og godt nok til at vi kan vinne helt fram hos IOK (Den internasjonale olympiske komité). Vår søknad er konkurransedyktig med alle andre søkere, slår Elvestuen fast.

– I tillegg har vi en lang idrettshistorie å spille på. Oslo har en posisjon som vinterhovedstad og Lillehammer nyter fortsatt stor respekt for lekene i 1994, legger byråden til.

Oppfordret

München skal ha fått oppfordringer fra OL-familien om å levere nok en søknad. Byen tapte kampen om å arrangere vinterlekene i 2018 mot sørkoreanske Pyeongchang.

München var arrangørby for sommer-OL i 1972. Forrige gang vinterlekene ble holdt i Oslo var i 1952.