Bygg Viddetunnelen

Den nye Hardangerbrua åpner mange muligheter. Bygger man nå også Viddetunnelen på Hardangervidda vil man være sikret en trygg og god helårsvei fra Oslo til Bergen året rundt. Det skriver en av våre trofaste lesere til oss.

Han gratulerer med dagen og folkefesten på lørdag. Det blir en stor dag, ikke minst for Liv Signe. Denne bruåpningen trenger hun, skriver han.

Den gangen vi hadde politikere som var opptatt av og var i stand til å bygge landet, og ikke bare score i veltalenhet ville man sagt:

Dette var første skritt på veien, en grei kryssing av Hardangerfjorden. Nå må vi ta neste skritt som gir en sikker kryssing av Hardangervidda, også vinterstid. Sett i gang og bygg Viddetunnelen så snart som praktisk mulig! Tunnelen skulle selvsagt helst stått ferdig samtidig med brua, fortsetter han.

Når man omsider bygger Viddetunnelen kan til og med de grønne, som er opptatt av reinen og hva det måtte være av dyr og vekster, få noe å glede seg over. Tungtrafikken får en mye lettere vei, sommer som vinter, mens turister og andre selvsagt fortsatt vil kunne glede seg over turistveien over fjellet sommerstid.

I fjor vinter opplevde vi at alle øst/vest- forbindelsene over fjellet var stengt i noen dager på grunn av uvær. Full stopp. Når Viddetunnelen er klar, er vi i alle fall sikret en åpen forbindelse mellom Øst- og Vestlandet til enhver tid. Men, hvilket år kan vi forberede oss på å feire det? spør han.

Vi synes dette var så vidt vettuge tanker at vi refererte dette på lederplass her på bygg.no. Det sitter mye kunnskap og erfaring ute i byggenæringen. Det kan være klokt av politikerne å lytte til hva praktikerne sier.