Til å ha hemmelige ting i

På Brøttum skole i Ringsaker kommune var det stor aktivitet onsdag formiddag. Forberedelsene til utstilling av tre dagers bygging forberedes.

Elisa Rønning Johanson (8) var meget godt fornøyd med sin låsbare kasse.

– Jeg skal ha hemmelige ting i kassen, sier Elise stolt.

Sammen med 33 andre barn har Elise i tre dager bygget gapahuk til Brøttum skole og i tillegg hatt mange små byggeprosjekter som en del av Barnas byggeskole i regi av NCC.

Gapahuken vil bli en flott samlingsplass når den nye skolen står ferdig.

Den låsbare kassen skal Elise ha på rommet sitt. Og nøkkelen skal hun gjemme godt.

Jakob Låte i NCC er kjempefornøyd med gjennomføringen av årets Byggeskole. Midt mellom byggearbeidene på nye Brøttum skole på den ene siden og bygging av ny vei på den andre, har Barnas byggeskole fått et flott område.

– Vi har selvfølgelig hatt et sterkt fokus på sikkerheten under Barnas byggeskole. Området har vært godt sikret og vi har ikke hatt noen hendelser utover et par plasterlapper, sier Låte.

Det er NCC Construction som bygger nye Brøttum skole og Elise er en av de som nå gleder seg til å begynne på den nye skolen.

– Jeg tror det blir kjempefint, sier hun.

Alt er klart til utstillingen.

NCC arrangerer Barnas byggeskole for å skape interesse for bygg og anlegg. Behovet for dyktige fagarbeidere og ingeniører er stort og ved å skape interesse for bygg og anlegg tidlig, håper NCC at barna vil velge byggfag når de senere skal gjøre sine valg.