DSD Brückenbau fullfører Nesbrua etter Alpine-konkurs

Etter at Alpine Bau ble begjært konkurs den 24. juni i år, så har den andre parten i samarbeidskontrakten, DSD Brückenbau, bekreftet at de vil fullføre kontrakten.

DSD Brückenbau er et firma som er spesialist på stålbruer, og i og med at det nå er mest betongarbeid som gjenstår på brua, så har de benyttet juli til å planlegge og leie inn fagfolk på betong som skal videreføre arbeidet med blant annet brudekke, skriver Statens vegvesen på sine nettsider.

Første uka i august ankom de første betongarbeiderne, og pr den 14. august er bemanningen 11 personer, og i løpet av neste uke vil bemanningen bli økt til 17 personer. For tiden foregår forskaling på landkaret på vestsida, samt klargjøring av dekkeforskaling.

Bruarbeidene var i utgangspunktet noe forsinket før konkursen på grunn av sein levering av stålkassen fra Kina. Konkursen har rimeligvis medført ytterligere forsinkelse. DSD Brückenbau jobber og planlegger for at brudekket skal være ferdig og trafikk kan settes på brua rundt årsskiftet. Asfalt på brua samt sluttstrøket med maling må gjenstå til våren 2014.

Vegarbeidene kan i store trekk sluttføres som opprinnelig planlagt, og nyvegen på vestsida av Namsen kan taes i bruk i løpet av høsten med midlertidig påkobling til eksisterende E6 like sør for dagens Nes bru.