Ny ledelse skal snu Veidekke Sverige

Veidekke er i god rute, men tap i Sverige har svekket margingen til konsernet med 0,7 prosent. Men med ny ledelse i det svenske datterselskapet regner man med bedre tider også i øst.

Det var en tydelig fornøyd konsernsjef Arne Giske som presenterte tallene på en pressekonferanse i dag. Dette er første gang Giske har ansvar for kvartalstallene. Marginene er fortsatt for dårlige (2,7 %), men de er på vei opp. I Sverige håper man at boligbygging skal gi bedre resultater.

Det som gleder konsernsjefen spesielt er at marginene i anlegg i Norge har økt og er nå på linje med margingene til bygg på entreprenørsiden. Utviklingen i entreprenør Norge er god.

Man har nå også snudd utviklingen i Veidekke på Sørlandet som nærmest var utsatt for et mytteri. Ellers er man også etter hvert kommet på tørt land i asfaltvirksomheten.

Regelverket fra myndighetenes side satte mange grå hår i hodet på asfaltentreprenørene i fjor. Det ga betydelig tap for mange virksomheter. Asfaltarbeid er jo sesongavhengig så det holder. Det at man har fått tilbake de gamle permitteringsreglene gjør at man ikke pådrar seg så stort ansvar som arbeidsgiverne måtte gjøre i fjor.

Asfaltproduksjonen startet sent i år på grunn av været, men nå går det for fullt. Forsetter det på samme måte også i resten av august og ut september, vil tallene bli bedre enn i fjor.

Ordrereserven er rekordhøy. Det at man også har fått store anleggskontrakter utenom Statens vegvesen og Jernbaneverket er viktig. Det gelder prosjekter til over en milliard kroner (Bybanen i Bergen, Kolsåsbanen i Oslo og Lingöbanen i Stockholm). I tillegg har man fått Iveland kraftverk.

Det er også inngått mange store kontrakter på skoler, industri og bolig. Prosjektporteføljen viser 57 % på bygg, 34 % på anlegg og 9 % på industri.

Boligbyggingen i Norge går fortsatt bra. Det er nå 814 enheter i produksjon. Prosjektene i de store byene bidrar mest.