Ingeniør-rushet kjølnes

Trolig vil oljeserviceselskapene Aker Solutions, Aibel og FMC ansette færre i år enn i fjor. Flere oljeselskaper utsetter prosjekter.

Etter hete tider for ingeniører er rekrutteringsmarkedet i ferd med å roe seg, skriver Finansavisen. Nyheten videreformidles på Dagens Næringslivs nettsider.

- Det generelle bildet for de fem-seks største leverandørene er at de har hatt en ganske ekspansiv økning i antall ansatte de seneste to årene. Denne sterke veksten flater nå ut, sier bransjesjef Runar Rugtvedt i Norsk Industri til Finansavisen.

Han mener det vil normalisere seg over tid - men på et veldig høyt nivå.

Det hviskes også om at stor-rekruttereren Aker Solutions vil roe ned utlysningene i andre halvår. I hele fjor ansatte selskapet 3.300 meedarbeidere og i første halvår iår kom det 1.700 nye ansatte inn døren.

- Rekruttering fremover vil avhenge av behovene våre og markedsutviklingen. Ut over kvartalspresentasjoner og annen offentlig rapportering pleier vi ikke å kommentere markedsutsiktene, sier kommunikasjonsdirektør Bunny Nooryani.

FMC bekrefter derimot at selskapet forventer en utflating.

- Vi h ar rekruttert i forkant av forventet behov, og mener oss nå godt rustet til å håndtere oppdragsmengden vi ser fremover, sier Kjersti Løken til Finansavisen.

Løken bekrefter at usikkerheten i leverandørindustrien er tiltagende.

- Fra FMC Technologies' side ser vi en tendens til at oljeselskapene utsetter planlagte subseaprosjekter på grunn av mer marginal feltøkonomi, fortsetter Løken.