Gigantisk hytteprosjekt klargjøres i Troms

Med plass til 182 hytter, 37 rorbuer og et 26 dekars hotellareal, skal et nes på Lyngenhalvøya i Troms-kommunen Lyngen bli et av fylkets største hytteområder.

– Dette må karakteriseres som gigantiske planer, sier sivilarkitekt Hanne Skeltvedt i Asplan Viak i Tromsø til bladet Nordlys. Hun har ledet oppdraget når det gjelder reguleringsplanen for Arnenga hytteområde i ytre Lyngen.

Talsmann Kyrre Hansen, for eierne av Arnenga-området, brødrene Per og Svein Erik Hansen, forteller at den nødvendige infrastrukturen til det kommende hyttefeltet vil koste mellom 75 og 85 millioner kroner.

– Da er det snakk om utbygging av vei, vann, kloakk og strøm.

Ifølge Hanne Skeltvedt ligger området om lag tre kilometer fra hovedveien. en ny vei vil også gå over tomta til en annen eiendom der også grunneieren går med utbyggingsplaner.

Området ligger nord på Lyngenhalvøya. Det er cirka 8 mil fra Tromsø om man bruker Ullsfjordferga, opplyser Nordlys.

Planområdet på Arnenga omfatter 1244 dekar. Her skal det bli plass til cirka 182 hytter. I tillegg cirka 37 rorbuer for utleie, og det er avsatt 26,3 dekar til hotell.

I tillegg er det gjort plass til 6,5 dekar parkeringsplasser og cirka 20 utfartsparkeringsplasser.

Eierne vil også drive båtutleie når utbyggingen er i gang.

– Vi har jobbet med dette prosjektet siden tidlig på 1990-tallet, forteller Kyrre Hansen. I 2007 var representanter for Asplan Viak AS på den første befaringen i området

– Når det har tatt så lang tid for å få planen godkjent så legger vi skylden på Lyngen kommune. Hvorfor de har brukt så lang til på dette prosjektet, lurer vi på, sier Kyrre Hansen.

Det er kommet en rekke merknader til dette gigantprosjektet underveis, og i den endelige planen som nå foreligger, har Asplan Viak AS anbefalt det blir tatt hensyn til de aller fleste. Blant annet varsler Sametinget innsigelser dersom det ikke blir tatt hensyn til automatisk fredning av samiske kulturminner.