Ullensaker-politiker vil bøtelegge staten

Statsbygg-eide Onsrud leir i Ullensaker kommune i Akershus har forfalt over flere år. Kommunepolitiker Tom Staahle (Frp) ønsker å bøtelegge staten for forfallet.

– Måten staten forvalter sin eiendom på er særdeles skremmende. Det står og forfaller der, og det er lett å tenke seg hvordan dette berører naboene der. Det ser helt jævlig ut, og staten kan definitivt ikke være bekjente av dette, forteller Staahle (Frp) til Romerikets Blad.

Fremskrittspartiet er det største partiet i Kommunestyret i Ullensaker, og har også ordføreren i kommunen.

Statsbygg forsøkte å selge den 98 dekar store eiendommen med 16.000 kvadratmeter bygningsmasse i vinter. Det var 30 interessenter, men det ble ikke noe salg. Staahle forteller at han er opptatt av fortgang i saken.

– Naboene har lidd nok. Nå må kommunen ta kontakt inn mot de rette myndighetene og få ordnet opp i dette. Sånn går det rett og slett ikke an å ha det, tordner Staahle, som selv tok opp saken under gårsdagens formannskapsmøte.

Statsbygg overtok forvaltningen av eiendommen for 15 år siden.

Kommunikasjonsdirektør Hege Njaa Aschim i Statsbygg vedgår at Onsrud leir ikke holder stand, og at dette har sammenheng med at forvaltningen av den er uvant for den store statlige byggherren.

– Dette er en eiendom som normalt ikke hører hjemme i vår portefølje. Vi har forsøkt å finne løsninger med statlige aktører, og det har vært en rekke interessenter. Men vi har ikke klart å lande noe, sier hun til Romerikets Blad.

– Det er helt riktig at eiendommen ikke er holdt i topp stand. Det har vært et minimumsvedlikehold. Spørsmålet er om kommunen har noen hjemmel til å ilegge oss bøter. Men rent menneskelig er jeg enig i at eiendommen ikke ser bra ut. Standarden er ikke god nok, sier Aschim.