Toppolitikere på Barnas ingeniørdag

Mandag 13. august stilte kunnskapsminister Kristin Halvorsen(SV), Siv Jensen(FrP) og Jan Tore Sanner (H) til tverrpolitisk vitenduell foran et begeistret barnepublikum under Barnas ingeniørdag i Arendalsuka.

- Tiltak som dette vekker nyskjerrigheten til barna, og viser at man kan holde på med mye morsomt dersom man velger å utdanne seg som ingeniør, fortalte en smilende Kristin Halvorsen etter å ha deltatt i vitenduellen. Barnas ingeniørdag ble organisert av ingeniørorganisasjonen NITO.

- I dag er det altfor mange skoler som ikke klarer å nyttiggjøre seg potensialet i en praktisk tilnærming til realfagene. Med Barnas ingeniørdag vil NITO og Vitensenteret Sørlandet vise barna og politikerne at praktisk realfag er moro og inspirerende. Det er mulig å gjøre store realfagsløft med små midler, forteller president Trond Markussen.

- Kunnskapsministeren har selv uttalt i at nordmenn er et folk med matteangst, og at hun tror løsningen for å få barna mer glade i matte og realfag er å gjøre skoleløpet mer praktisk og relevant. Det er da strålende å se at hun stiller opp på Barnas ingeniørdag for nettopp å vise at realfag i praksis kan være med å øke realfagsinteressen blant barn, sier Markussen.

- Med Barnas ingeniørdag vil vi vise hvor gøy realfag er. Spiren til interesse for disse fagene må dyrkes også hos de minste barna. Vitensenteret er en fantastisk samarbeidspartner som evner å vise barna realfagene fra en annen side enn de opplever i skolen. Det er også viktig å få vist politikerne at det er mulig å gjøre store realfagsløft med forholdsvis små midler, forteller NITO president Trond Markussen.

- Det blir noe helt annet når barn får oppleve matte, fysikk og kjemi bli brukt til å lage fargerike smeller og flammer, enn det er å sitte i et klasserom og regne side opp og side ned, sier Kine Wangerud, leder for Vitensenteret Sørlandet i Arendal.

- At tre så profilerte politikere viser interesse, og tar seg tid til å se den viktige jobben Vitensentrene gjør for å vekke interesse for fag som matte, kjemi og fysikk hos barn, tror vi i NITO er kjempeviktig. Det er dette som gir grunnlag for å tro at vi i fremtiden skal kunne klare å utdanne flere ingeniører som Norge så sårt trenger, forklarer Markussen.