Saltdalshytta bygger opp boligkjede

Rusånes Fabrikker AS, Norges største hytteleverandør med Saltdalshytta, bygger seg nå opp for også å bli en landsdekkende ferdighuskjede med leveranse av Saltdalshus.

For å lede nysatsingen har de nylig skrevet kontrakt med den erfarne bransjemannen Anders Paulsen som har vært markedssjef i Bodø-baserte Systemhus Norge i 12 år.

– Vi har en unik kompetanse ved vår fabrikk. Gjennom nye investeringer har vi økt produksjonskapasiteten slik at vi nå kan satse også på hus, forteller styreleder Ole J. Monsen.

Spennende satsning
– Dette er en veldig spennende satsning. Det ligger både vilje, kompetanse og kapital bak etableringen. Svært mye ligger til rette for at dette skal bli en vellykket satsning, kommenterer den nye kjedelederen Anders Paulsen.

– Det er tøff kamp om boligkundene. Men Saltdalshus har et godt utgangspunkt for å kjempe om attraktive forhandlere og krevende huskunder, fremholder Paulsen.

Det er i skrivende stund ikke avklart når Paulsen kan tiltre sin nye jobb. Men arbeidet med konseptutvikling og kjedeoppbygging vil ta til så raskt personell og lokaler er på plass en gang i løpet av høsten.

Tidligere huserfaring
For 10 år siden produserte selskapet Rusånes Fabrikker også hus i tillegg til hyttene. Men på grunn av meget stor etterspørsel av hytter, ble husene av kapasitetsmessige årsaker lagt på is. De siste årene er det imidlertid gjort store investeringer i fabrikkanlegg og kompetanse. Dessuten har de tekniske kravene til hytter og hus tilnærmet seg hverandre. Derfor vil alle delene av husene produseres ved fabrikken i Saltdal som ligger i Salten kommune som grenser opp mot Bodø i vest.

Saltdalshus leveres med høy grad av ferdigstillelse fra fabrikk. Veggene består av ferdig isolerte elementer med blant annet bindingsverk, vindsperre og kledning. Vinduer og dører er ferdig montert med omramming. Taket bygges av elementer med blant annet taksperrer, isolasjon, undertak og lekter klargjort taktekking. Kassebord og vindskier er også en del av elementene. Gulv mellom etasjer består også av ferdig isolerte gulvelementer som heises på plass på byggeplass.