Setskog Hus og Hytter er konkurs

48 ansatte mister jobber etter at Setskog Hus og Hytter AS denne uken måtte melde oppbud.

– Vi har vært igjennom en betydelig opprydding i selskapet, men nå hadde vi ingen annen mulighet enn å melde oppbud. For å drive videre var vi avhengig av betydelig kapitaltilførsel fra eierne. Det var det imidlertid ikke mulig å få til, sier daglig leder i Setskog Hus og Hytter AS, Hogne Røisheim til rb.no.

Hus- og hytteleverandøren ble etablert 2008, og har de siste årene hatt miuns i regnskapet. Selskapet omsatte ifølge Røisheim for rundt 70 millioner kroner i 2012, med et betydelig underskudd. I følge Brønnøysundregistrene omsatte de i 2011 for ca. 49 millioner kroner, og fikk et minusresultat på rundt 11 millioner kroner.

– Selskapet har lagt ned store ressurser i å drive bygdeutvikling, men det koster å etablere bolig- og hytteområder. Når man da ikke får solgt nok blir rentekostnadene til slutt for store. Det er tøft å satse på egenproduserte typehus for et lite, selvstendig selskap, sier Røisheim til rb.no.

Konkursåpningen førte til at flere prosjekter ble stoppet opp. Dette gjelder blant annet leilighetsprosjektene Festningsåsen Panorama på Bjørkelangen og Stasjonstomta på Hemnes.