Bygger ny rundkjøring på Nyhavna i Trondheim

Det store Nyhavnakrysset blir den fremtidige trafikkmaskina som kobler Strindheimtunnelen til byen. I løpet av august vil mye av det nye vegsystemet på Nyhavna bli ferdig.

I sommer har det vært stor aktivitet med riving av bygninger, bygging av veger og ny rundkjøring. Lørdag åpner den nye, permanente vegen fra Pirbrua og fram til ny rundkjøring på Nyhavna. Siden Pirbrua ble åpnet i 2009 har det vært en midlertidig veg som har svingt seg rundt næringsbyggene på Nyhavna, melder vegvesen.no.

Jernbaneundergangen i mellom Solsiden og Nyhavna åpnet igjen fredag 9.8. etter å ha vært stengt en måned.

Mer oversiktlig
- Trafikkbildet på Nyhavna blir mer oversiktlig og framkommelig, sier byggeleder Leif Arne Hafstad. Arbeidet på Nyhavna vil fortsette ut september med noe midlertidighet og manuell dirigering når det graves. Gang- og sykkelveger bygges, og gående og syklister må bruke felt på nordsiden av Pirbrua fra 9. august. Gater skal tilbakeføres til lokalgater og sideareal gjøres ferdig. Det grønne lagerbygget skal også rives i oktober.

Arbeidet går helt etter planen, og så snart man er ferdig starter kommunen bygging av ny brannsatsjon. Stasjonen vil bli plassert hvor Yara i dag holder til, like ved Pirbrua.

Det blir fint til slutt
Statens vegvesen har en strategi for arkitektonisk utforming av veganlegg som skal fremme god stedsutvikling og skape et positivt bilde av Norge.

- Når riksveg 706 gjennom Strindheimtunnelen åpner for trafikk neste år blir krysset på Nyhavna folks første møte med Trondheim sentrum for de som kommer nordfra. Her skapes førsteinntrykket av byen, sier prosjektleder Harald Inge Johnsen.

Natursteinsforblending av murene på begge sider av jernbanen brukes for å gi anlegget et mykere preg. Sidearealet til veganlegget blir parkmessig opparbeidet med beplantning og granittstein. Rådgivere i ulike planfaser har vært Plan Arkitekter, Multiconsult og Selberg Arkitekter. Grøntarbeidene utføres av firmaet Din gårdsplass.

Det er entreprenøren NCC som utfører vegarbeidet på Nyhavna og 350 meter av Strindheimtunnelen som går gjennom kvikkleireområdet Møllenberg. De har flere underentreprenører. KB Elektro har jobben med skilting, belysning og andre elektroarbeider.