NCC leter etter talenter blant barn

Som riksdekkende entreprenør tar NCC ansvar for å skape interesse og rekruttering til fremtidens bygg- og anleggsbransje. Fra 12. til 16. august gjennomføres Barnas Byggeskole for barn mellom 8-12 år.

NCC er blant de største entreprenørene i Norge og Norden, og ser et fremtidig stort behov for å øke rekrutteringen av interesserte, nysgjerrige og talentfulle fagarbeidere og ingeniører til fremtidens bygg- og infrastrukturprosjekter. Derfor gjennomfører NCC Barnas Byggeskole for åttende år på rad. I år er det NCCs kontorer i Oslo, Asker og Hamar som gjennomfører Barnas Byggeskole, med til sammen 100 barn.

- Vi kombinerer sommeraktiviteter og praktiske fag. Det vet vi barna sette pris på. Og tilbakemeldingene er at både jenter og gutter snekrer som aldri før i etterkant av byggeskolen, forteller prosjektleder for Barnas Byggeskole i Oslo, Trude Wetaas.

Barna skal sammen med kyndige snekkere bygge en gapahuk eller et amfi, som på slutten av uken overrekkes til en samarbeidende skole i nærområdet. I tillegg vil det bli tid til fribygg, asfaltering og lek og morsomme sommeraktiviteter.

Tirsdag 13. august får barna muligheten til å lære om asfalt og være med på å asfaltere ved NCCs asfaltfabrikk og laboratorium i Drammen. Det vil blant annet være store asfaltkjøretøyer og hoppetusser tilstede under asfaltdagen.

Fredag er det avslutningsfest og overrekkelse av byggverket til årets samarbeidsskole. I Oslo er det Sinsen skole som får overrukket et amfi.