BNL fornøyd med storsatsing på yrkesfag

– BNL er meget godt fornøyd med at regjeringen vil gjennomføre en økt satsing på vekslingsmodellen, hvor flere elever skal kunne veksle mellom skole og bedrift i alle fire årene frem til fagbrev, sier Jørgen Leegaard, kompetansedirektør i BNL.

Gjennom økt fleksibilitet, yrkesrettet opplæring og tidligere utplassering i bedrift skal fag- og yrkesopplæringen bli mer attraktiv og relevant for både elever og for arbeidslivet varslet Kunnskapsministeren Kristin Halvorsen på en pressekonferanse om hva som er nytt ved høstens skolestart.

– BNL har særlig vært en pådriver for å få til et studieløp, hvor elevene velger lærefag tidlig, kommer raskere ut i bedrift og veksler mellom skole og bedrift gjennom hele opplæringen, sier Leegaard.

Leegaard peker på at en av forutsetningene for vekslingsmodellen er at opplæringen i skolen blir mer yrkesrettet og at programfag (lærefaget) og fellesfag går hånd i hånd, skriver BNL på sin hjemmeside.

– Derfor er det positivt at det nå opprettes 19 knutepunktskoler som har et spesielt ansvar for å utvikle og spre kompetanse om yrkesretting av fellesfagene norsk, matematikk, engelsk og naturfag. Nå er det gjennomføring av vekslingsmodellen det må satses på, sier Leegaard.

Leegaard ser at vekslingsmodellen gir utfordringer både for skole og bedrift.

– Her er det viktig og behov for et tett samarbeid mellom næringen og myndighetene skal vi klare denne jobben.