Lerkendal studentby reduserer energibehovet med 500.000 kWh

Mandag 5. august åpnet Kunnskapsminister Kristin Halvorsen 298 av i alt 612 studentboliger på Lerkendal studentby i Trondheim.

Boligene er bygd etter passivhusstandarden som fører til en beregnet besparelse på 28 % i forhold til et bygg oppført etter kravene i dagens byggeforskrift Tek 10. Totalt kan dette utgjøre 500.000 kWh i året for hele studentbyen.

Passivhus innebærer godt isolerte vegger-, -vinduer og dører, god tetting av konstruksjonen og et effektivt ventilasjonsanlegg.

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen roste Studentsamskipnaden i Trondheim (SiT) for den raske gjennomføringen av byggeprosjektet og de gode miljøkvalitetene.

- Det er moro å bevilge penger til et slikt vakkert, miljøvennlig og kostnadseffektivt prosjekt som dette. Vi har lagt merke til at byggherren har vært ivrige på å være i forkant av regelverket gjennom fremtidsrettede løsninger både her og i de andre prosjektene Studentsamskipnaden i Trondheim står bak, sa Halvorsen.

Halvorsen viste til at SiT ble tildelt Trondheim kommunes energisparepris som aktør for 2012 for arbeidet med energieffektivisering i bygg, gjennom tekniske og holdningsskapende tiltak og for bygging av lavenergibygg og passivbygg. Berg studentby (2010) er bygd som lavenergibygg, mens Teknobyen studentboliger (2011) og Lerkendal studentby er bygd etter passivhusstandard.