Fagkoordinator - Arealplanlegging

Statens vegvesen arbeider for at både gående, syklende, kjørende og kollektivreisende skal komme trygt fram. Vi planlegger, bygger, drifter og vedlikeholder riks- og fylkesveger og har tilsyn med kjøretøy og trafikanter. Som fylkeskommunenes og statens vegadministrasjon bidrar vi med faglig grunnlag for politiske beslutninger og setter dem ut i livet. Vi er en stor samfunnsaktør med over 6500 engasjerte medarbeidere med bred kompetanse fordelt på Vegdirektoratet og fem regioner.

FirmaStatens Vegvesen Region øst
FylkeOslo
Søknadsfrist03.09.2013

Planseksjonen i vegavdeling Akershus har ansvar for oppgaver knyttet til areal-planlegging og planlegging av nye prosjekter. I tillegg koordinerer vi avdelingens arbeid med budsjett og styringsdokumenter. Vi er til sammen 18 personer som jobber med å følge opp planlegging av nye tiltak på fylkes- og riksvegnettet og arealplanlegging i Akershus.

Vi arbeider tett sammen med Akershus fylkeskommune og kommunene i Akershus for å få fram gode arealplaner og prosjekter.  Planseksjonen har ansvar for å behandle arealplaner og byggesaker. Vi har ansvar for å ivareta nasjonale og regionale føringer ved uttalelse til kommunale og private arealplaner etter Plan- og bygningsloven, og behandling av avkjørsel- og byggegrensesaker etter vegloven. Vi har mye ekstern kontakt, både mot offentlige etater, konsulenter og private utbyggere.

Stort utbyggingspress i Akershus fører til stor saksmengde. Som vår fagkoordinator vil du ha funksjon som fagleder for dette ansvarsområdet, og ha oppgaver knyttet til bl.a. faglig veiledning og faglig oppfølging for de av seksjonens medarbeidere som arbeider med forvaltningssaker.


Arbeidsoppgaver:

  • Kvalitetssikre forvaltningssaker
  • Videreutvikle rutiner for saksbehandling internt i Statens vegvesen og koordinering med Akershus fylkeskommune
  • Være kontaktperson for regionalt planforum
  • Legge til rette for godt samarbeid med kommunene og regionrådene i Akershus
  • Delta i samarbeidsmøter med private utbyggere

 

Kvalifikasjoner:

  • Det kreves mastergrad. Omfattende og relevant erfaring kan kompensere for manglende formell utdanning.
  • Det kreves også god erfaring fra planlegging etter plan- og bygningsloven og god kunnskap om forvaltningsloven.
  • Du bør ha minst 5 års relevant yrkeserfaring fra privat eller offentlig virksomhet. Du bør ha jobbet som arealplanlegger og erfaring fra ett eller flere fagområder innen vegplanlegging. Dette kan være som vegingeniør, arealplanlegger, samferdsels-planlegger, arkitekt, landskapsarkitekt, naturforvalter eller samfunnsviter
  • Det er en fordel om du kan vise til god erfaring som prosjektleder/har ledererfaring.

 

Vi vil også vektlegge:
At duer løsningsorientert og kommuniserer godt, samt at du liker å arbeide i team og er flink til å motivere andre.

 

Lønn:
Lønn fastsettes i henhold til Statens vegvesens lønnspolitikk.


En god arbeidsplass:
Statens vegvesen er en arbeidsgiver som setter trygghet og forutsigbarhet høyt. Vi har et klart og tydelig regelverk som sikrer medarbeidernes rettigheter, og vi legger stor vekt på at du skal vite hva som kreves av deg i hverdagen.

Vi vil du skal kunne kombinere jobb og fritid på en god måte, og du får tilgang til velferdsordninger og goder som er viktige i den livssituasjon du er i. Blant disse er fleksibel arbeidstid, mulighet til å bruke etatens hytter, trening i arbeidstiden samt et generelt godt og formålstjenlig velferds- og permisjonsregelverk.

Du får også (meget) gunstige pensjons- og lånerettigheter i Statens Pensjonskasse.
Les om oss på hjemmesidene til Statens vegvesen; www.vegvesen.no

Statens vegvesen jobber for likestilling og mangfold. Vi ønsker medarbeidere av begge kjønn, fra alle aldersgrupper og fra ulike etniske grupper og nasjonaliteter. Vi arbeider også aktivt for å rekruttere flere medarbeidere med nedsatt funksjonsevne.

Søknad med CV sendes elektronisk via

https://vegvesen.easycruit.com/vacancy/application/fc053612a00a63e110177e82808a477a/1018293/8185?iso=no

 

Kontaktperson:

Marit Ulveseth

 

Vis flere stillinger: