Norges største boligprosjekt til sjøs

Norges største boligprosjekt til sjøs blir i disse dager løftet på plass på Ekofiskfeltet. Norske arkitekter har vært involvert i prosjekteringen.

Den 12000 tonn ruvende boligplattformen med benevnelsen Ekofisk 2/4 L skal fungere som nytt hotell- og feltsenter på Ekofisk-feltet i Nordsjøen.

Modulen er bygget ved offshoreverkstedet SMOE i Singapore og er i løpet av 35 dager nå i sommer transportert på et tungtransportfartøy via Suez-kanalen til Stavanger. Stålkolossen skal løftes på plass av et kranskip fra italienske Saipem.

Boligkolossen er basert på norsk design. Blant aktørene er Rastad & Relling Arkitektkontor AS som har vært involvert i prosjektet siden konseptutvikling startet i 2005. Under detaljprosjekteringen har arkitektkontoret jobbet sammen med Bernt Brekke Arkitekter AS under paraplyen Markhus med ansvar for arkitektutformingen.

Det nye hotell- og feltsenteret inneholder blant annet 552 enmannslugarer, kontorplass til 75 personer, hospital, telekommunikasjonssenter, kantine og rekreasjonssenter. Helidekk med hangarplass til to helikoptre skal monteres på stålunderstellet som Aker Verdal leverte i fjor sommer. Antatt total investeringskostnad ligger i størrelsesorden 10 milliarder kroner. Eier er det amerikanske oljeselskapet ConocoPhillips.