NCC asfalterer på Kolsåsbanen

NCC Roads startet rett før sommerferien opp arbeidet med asfaltarbeider i forbindelse med oppgraderingen av de fire T-banestasjonene mellom Haslum Stasjon og endestasjonen Kolsås. Nærmere 12.500 tonn asfalt skal legges.

Sporveien oppgraderer hele strekket med nye stasjoner og tilstøtende veier. Asfalteringen på Haslum stasjon startet rett før ferien, mens stasjonene Avløs og Gjettum er planlagt asfaltert i september/oktober. Kolsås stasjon vil bli asfaltert neste sommer. I tillegg har NCC Roads allerede lagt en del asfalt i forbindelse med midlertidige omkjøringsveier og rundkjøring.

– Vi er meget godt fornøyde med å vinne asfaltoppdragene i forbindelse med oppgraderingen av Kolsåsbanen. Det er relativt kompliserte asfaltjobber som skal gjøres og krever god samhandling med de andre aktørene som er involvert i byggearbeidene, sier driftsleder i NCC Roads, Knut Halfdansen.

Asfaltarbeidene gjennomføres på oppdrag for de entreprenørene som har ansvaret for oppgraderingene av stasjonene. Henholdsvis Reinertsen entreprenør Haslum stasjon, HAB entreprenør Avløs og Gjettum stasjon og Veidekke Kolsås stasjon.