Bygger Eidsvoll vending

Team Bane AS og Østerrikske Swietelsky Baugesellschaft mbH har vunnet kontrakten om bygging av nye Eidsvoll vending.

Kontrakten med Jernbaneverket utbygging omfatter bygging av cirka 3000 meter nye spor ved Eidsvoll stasjon. Entreprisen inneholder alle fag unntatt signal. I tillegg til ca 3000 m spor inneholder entreprisen nytt kontaktledningsanlegg og seksjonering for prosjektområdet, bygging av nye kabelkanaler med trekking av nye kabler og omlegging av gamle. Videre skal mellomplattformen på Eidsvoll stasjon forlenges med 54 meter og stasjonsområdet oppgraderes noe. Det skal etableres støyskjerm langs prosjektområdet i tillegg til turvei med grønt areal mellom jernbanen og Vorma.

Arbeidet starter opp i begynnelsen av september 2013 og skal ferdigstilles september 2014. Kontraktsverdien er på cirka 120 millioner kroner.

Hovedentreprenør er Swietelsky, men prosjektet vil gjennomføres som et joint venture mellom Team Bane og Swietelsky. Swietelsky vil stå for selve sporbyggingen, mens Team Bane vil ha prosjektledelse, ansvar for elektrofag og alle øvrige fagområder.

Daglig leder Øivind Horpestad i Team Bane gleder seg over at selskapet igjen har sikret et nytt stort prosjekt;

- Prosjektet tilrettelegger Eidsvoll for de nye togsettene som nå kommer i drift i Norge. Prosjektet skiller seg litt ut fra de prosjekter som vi ellers har med tanke på miljøfokus. I Norge er både jernbaneverket og vi entreprenører i utgangspunktet veldig opptatt av miljø, men her er det lagt langt mer vekt på å ivareta og sikre miljøet rundt anlegget enn det vi har sett på noen lignende prosjekter tidligere, og da spesielt i forbindelse med Vorma. Det har vært stor fokus på dette fra alle parter, ikke minst fra Jernbaneverket, lokale myndigheter og befolkningen i området, sier han.

- Swietelsky og Team Bane har lagt meget stor vekt på miljøaspektene under planleggingen, og vi skal ha minst like stor fokus på dette også under byggeprosessen. Vi har blant annet satt inn en egen miljøkonsulent som har i oppgave å ivareta alle de miljømessige aspekter i forbindelse med våre oppgaver i prosjektet. Det fokus vi har hatt på nettopp ivaretakelse av miljøet er nok en av grunnene til at vi nådde frem og vant konkurransen om å få bygge Eidsvoll vending, fortsetter Horpestad.

- Neste år er det som kjent 200 år siden grunnloven ble vedtatt på Eidsvoll. Den historiske betydning Eidsvoll har gjør at det selvsagt er ekstra stas å få lov til være på Eidsvoll under jubileumsfeiringen neste år. Vi skal passe på å markere 17. mai på en verdig måte også på anlegget, avslutter Horpestad.