Politiet tror branner i Tønsberg var påsatt

14 personer ble fraktet til legevakt etter å ha fått i seg røyk under en brann i en boligblokk i Tønsberg natt til onsdag. Politiet tror brannen er påsatt og ser den i sammenheng med to andre branner i samme område.

Politiet og brannvesenet fikk første melding om brann klokken 3.30 natt til onsdag om brann i en bobil. Åtte minutter senere kom det melding om brann i en fireetasjers boligblokk på Kaldnes brygge, og det ble også meldt om en tredje brann i en båt som lå i opplag i samme område som blokken og bobilen.

Ingen ble skadd verken i bobilen eller båten, men en rekke beboere i boligblokken måtte ha legehjelp.

14 røykskadd
– 41 beboere i blokken ble evakuert. 14 av dem ble sendt til legevakt etter å ha blitt eksponert for røyk, men ingen av dem ble alvorlig skadd, opplyser fungerende stasjonssjef Kenneth Berg ved Tønsberg politistasjon til NTB.

Blokkbrannen var slukket klokken 4.30, men det var fortsatt mye røyk i bygningen. I morgentimene onsdag var det ennå uklart når de evakuerte kunne flytte tilbake.

– Brannvesenet må først bringe på det rene hvor store røykskader det er i blokken før folk kan flytte tilbake, opplyser Berg.

– Påsatt
Politiet igangsatte tidlig onsdag morgen teknisk og taktisk etterforskning. Brannene er påsatt, tror politiet.

– Vi tror brannene er påsatt fordi de har oppstått i samme tidsrom og i kort avstand fra hverandre, sier Berg.

Politiet slo onsdag fast at brannen i boligblokken startet i en av bygningens heiser.

Dramatisk
Operasjonsleder Per Arne Amundsen i Vestfold politidistrikt opplyser til TV2 at situasjonen var uoversiktlig og dramatisk da politiet kom til stedet. På grunn av stor røykutvikling måtte flere personer reddes ut av sine leiligheter via verandaene på utsiden ettersom det ikke var mulig å komme seg ut på annen måte.

Flere beboere opplyste tidlig onsdag morgen til Tønsbergs Blad at de hørte bråk på utsiden før brannen startet.

Stasjonssjef Berg oppfordrer publikum som kan ha opplysninger i saken i tidsrommet før, under og etter brannen til å ta kontakt.