Nå reiser Reinertsen ulykkesbrua på ny

Gjenoppbyggingen av Rotvollhaugen bru i Trondheim er i gang. Reinertsen AS, som var hovedentreprenør på ulykkesbrua, er ansvarlig for arbeidet. Men reissystemet er nytt.

Det er Adresseavisen som melder dette i dag. Det er tre måneder siden Rotvollhaugen bru raste sammen under støping og to mennesker mistet livet.

Ifølge avisen ble både fundament og søyler nærmest byen revet i sin helhet, mens fundament og søyler mot øst skal brukes m på den nye brua.

– Armeringene på vestsiden hadde så mange krøller og var så ødelagt at søylene og fundamentet ikke kunne brukes. Disse skal derfor rives og bygges opp på nytt. Men etter en avveining har vi sammen med hovedentreprenør Reinertsen, funnet at fundamentene på østsiden kan benyttes. Her er det vesentlig mindre krøll på armeringsjernene, sier Harald Inge Johnsen i Statens vegvesen til Adresseavisen.

Reinertsen AS skal stå for gjenoppbyggingen av brua, men reissystemet er nytt. Nå er det det velprøvde Doka-systemet som skal benyttes. Det skal allerede være reist et nytt arbeidsstillas på den ene siden av brua.