Contiga headhunter fra skolebenken

Contiga region sør har inngått et samarbeid med Vestby videregående skole som innebærer at to elever fra den nye linjen tekniske allmenne fag (TAF) skal veksle mellom skolen og bedriften i tre år.

Disse er med:

I tillegg til Contiga er også følgende bedrifter samarbeidspartnerne til Vestby videregående skole:

Bunde Bygg, Tronrud Bygg, Moderne Byggfornyelse AS, Hersleth Entreprenør, NCC, Byggmester Evensen AS, Skanska, Con Form og Tømmermenn AS.

Kilde: moss-avis.no

Mens 13 av 15 i klassen ville inn i tømrerbedrifter, har Eirik Antonsen og Kasper Thorsen fra Son valgt annerledes:

– Vi ville på betong, og ser nå at flere begynner å tenke som oss, forteller de til moss-avis.no.

Hos Contiga blir de satt rett i arbeid i produksjonen. Det ser begge to fram til.

Dette passer for elever som tenker bygg og anlegg, og gjerne noe mer i retning ingeniør, sier de.

Vestby videregående skole markerte mandag ett år med TAF på skolen og rektor Per Hedum kaller den nye linjen for en eneste lang «solskinnshistorie».

– Elever og lærere har gjort en kjempejobb det første året. Det var en fryd og melde fra til Akershus fylkeskommune at søkermassen neste år er dobbelt så stor som antall plasser. For oss gjelder det å holde trøkket oppe, gjøre tilbudet kjent, og skaffe gode samarbeidspartnere, sier han til moss-avis.no.

Contiga er ikke alene om å tenke rekruttering i en tidlig fase. På listen over samarbeidspartnere står også bedrifter som Skanska og NCC.

TAF er et utdanningsprogrammet der opplæringen skjer i samarbeid med videregående og lokalt næringsliv. Etter fire går elevene ut med både fagbrev og studiekompetanse med fordypning i matte og fysikk.