Festivalrådgiverne fra Hjellnes Consult

Fine sceneområder, god akustikk, sikkerhet og tilgang på toalett er med på å gi de besøkende en god festivalopplevelse. For å profesjonalisere Øyafestivalen leverer Hjellnes Consult as en rekke rådgivertjenester.

Et så stort arrangement som Øyafestivalen krever mange midlertidige installasjoner, og da er det en fordel med ingeniørfaglig kompetanse.

– Vi bistår med mange forskjellige rådgivertjenester, så som; VVS, elektro, bygg, byggeledelse, brann, vann og avløp, akustikk, landskap, energi og miljø, sier Roar Smelhus, direktør for bygg og eiendom i Hjellnes Consult. De vil også stille med mange ansatte under festivalen.

– Det er jo både sosialt, kulturelt og en god måte å bygge relasjoner på. Mange av våre ansatte er musikkinteresserte, så det er en god anledning til å gjøre noe sammen utenom jobb, mener han.

Profesjonaliserer
Internt i Hjellnes Consult har det også vært stor interesse for å bidra i festivalarbeidet.

– Vi ønsker å være med på å gjøre festivalen mest mulig profesjonell og velfungerende. Da er det mange små og store ting som må på plass – alt fra hvor scener, toaletter og avfall skal være til strøm, vann og avløp, sier Smelhus.

Rådgiverne er allerede i gang med å utvikle nytt festivalområde siden Øyafestivalen må flytte fra Middelalderparken til Tøyenparken neste år. Publikum kan være med på dette i en konkurranse på Hjellnes Consult sin stand under årets festival, som blir den siste i middelalderparken på en stund.

– Vi prøver også å få til flere miljøvennlige løsninger – for eksempel en installasjon som bruker solvarme til å varme tappevann, forteller Smelhus. Det koster litt ekstra, så den kom ikke på plass i år.

– Men vi prøver igjen neste år, lover Smelhus.

Østkant-profil
Hjellnes Consult inngikk en langsiktig samarbeidsavtale med Øyafestivalen i 2011.

– Festivalen er godt forankret i Oslo Øst. Når vi skulle velge oss ut et område vi skulle engasjere oss litt tyngre i, var ikke valget vanskelig, sier Smelhus. Hjellnes Consult har hovedkontor på Ryen, og er engasjert i en rekke prosjekter i østre deler av hovedstaden. Blant annet gjelder det flere prosjekter i Bjørvika, som Deichmanske bibliotek og Munch-museet, regulering av Bispevika nord og syd, de har vært involvert på Sørenga og i Schweigaardsgate 17-19-21-23 sammen med ROM Eiendom og Skanska.

– Øyafestivalen jobber kontinuerlig med å utvikle seg. Det noe vi som rådgiverbedrift både liker og kjenner oss godt igjen i, sier Smelhus.