Arbeidsulykke på Tverlandsbrua

Under arbeider ved fjerning av midlertidige pelefundament lørdag fikk en av dykkerne en av pelene over seg og ble liggende fastklemt.

Dykkeren ble raskt hentet opp, og er sendt til Universitetssykehuset i Tromsø. - Våre tanker går først og fremst til den skadde selv, og til hans familie, venner og arbeidskollegaer, som alle er preget av ulykken, sier prosjektleder Arild Hegreberg,

Oppryddingsarbeid
Det var et dykkerteam på tre personer som utførte jobben med å fjerne midlertidige peler under vann. Pelene skal kappes nesten av, og trekkes overende ved hjelp av lettbåt og fjernes fra sjøbunnen. Ulykken skjedde under arbeidet med kappingen. De andre dykkerne er sterkt preget av ulykken.

Dykkerarbeidet er innstilt inntil videre.

Etterforskes av politiet
Både Statens vegvesen og hovedentreprenøren, Reinertsen AS, mener at dykkerne har opptrådt svært profesjonelt med å berge sin kollega. – Arbeidet er filmet og kommunikasjonen mellom dykkerne er tatt opp på bånd. Dette er overlevert politiet, som etterforsker ulykken. Politiet har også tatt beslag i utstyret han hadde på seg da ulykken skjedde, sier Hegreberg. – Vi avventer politiets rapport før vi kan fullføre evalueringen av ulykken og vurdere behov for endringer av arbeidsoperasjonen.

Det har tidligere vært fire alvorlige hendelser ved utbyggingsprosjektet, men dette er første gang det er personskader.