Dansk lastebåt kjørte på land i Ålfjorden

Den 67 meter lange danske lastebåten «Dart» gikk på grunn i Ålfjorden i Sogn og Fjordane natt til torsdag. Mannskapet på sju er ikke skadd.

Hovedredningssentralen Sør-Norge sendte først en redningsskøyte til havaristen, men det viste seg raskt at båten står for langt opp på land.

– Vi overvåker situasjonen, men det er Kystverket som håndterer selve havariet. Lastebåten står 20-25 meter opp på land, sier redningsleder Siv Namork i Hovedredningssentralen Sør-Norge til NTB.

Redningsskøyta Halfdan Grieg har assistert havaristen og kystvaktskipet Tor er på vei fra Bergen og er ventet framme ved skipet i 13-tiden. Værforholdene i området er gode og det er vindstille.

«Dart» er lastet med 485 kubikk boreslam. Båten har fått skader, men det er ikke registrert forurensing eller lekkasje fra fartøyet.

– Det er for tidlig å spekulere i årsaken til ulykken, men vi har ikke mistanke om promillekjøring. Det er en del holmer i området, men jeg vil ikke påstå at det er et spesielt vanskelig farvann å manøvrere i, sier operasjonsleder Kjetil Drange i Sogn og Fjordane politidistrikt til NTB. (©NTB)