Ring 3 åpner i oktober

Etter mange års pågående anleggsarbeid går det nå mot åpning av Ring 3 Ulven – Sinsen. Det er snart klart for å sette trafikk på den nye delen av Ring 3.

10. juni i år var første delåpning av ring 3 i Oslo.

Nå skal blant annet vestgående løp i Lørentunnelen ogl resten av hovedvegnettet åpnes, skriver Statens vegvesen i en pressemelding.

Tidlig på morgenen mandag 14. oktober åpner Lørentunnelens vestgående løp og Økerntunnelen for trafikk. Gjennomfartstrafikken vil gå i Lørentunnelen, mens lokaltrafikken vil gå på Dag Hammarskjølds vei og tilliggende lokalveger. Trafikanter på Østre Aker vei vil igjen kunne krysse under Ring 3 på Økern via den nye Økerntunnelen.

Offisiell åpningsmarkering

Torsdag 10. oktober vil det bli arrangert en offisiell åpningsmarkering på Økern. Arrangementet vil være en folkefest der alle er velkomne, skriver vegvesenet. Det vil være musikalske og kulturelle innslag, taler, servering og mulighet for befaring av Økerntunnelen. 

Lokalveier først i 2014

Resterende lokalveinett vil ikke være ferdig før vinteren/ våren 2014. Det som i denne sammenhengen menes med lokalveinettet er forlengelsen av Ulvenveien til Dag Hammarskjølds vei (Økern) og forbindelsen Løren/ Hasle/ Økern.