Bruker 15 millioner på skolevei til nedlagt skole

15 millioner øremerkede kroner brukes nå på skoleveien til Gausvik skole i Troms, som stengte dørene i fjor høst.

Tre-fire mil sør for Harstad sentrum ligger bygdene Gausvik og Sandtorg, to, tre kilometer fra hverandre.

Inntil nylig har det ikke vært mulig å bevege seg til fots mellom bygdene uten å gå på Europavei 10. I 2009 bestemte staten seg for å gjøre noe med dette, og i forbindelse med regjeringas redningspakke ble det øremerket 15 millioner kroner til prosjektet.

Dette skriver avisen Nordlys på sine nettsider.

- I utgangspunktet skulle dette være en gangvei for å gjøre skoleveien tryggere for barn og unge. Spesielt de som bor på Sandtorg, og skulle til Gausvik skole, sier beboer Marita Bartlett til Nordlys.

Paradoks

Gang- og sykkelveiprosjektet har gått sakte framover, og lokale politikere som Synnøve Jørgensen (Sv) har stått på barrikadene og fulgt opp prosjektet hele veien.

Overraskelsen var stor for barn og voksne da politikerne i Harstad endret skolestrukturen og la ned Gausvik skole høsten fra og med høsten 2012.

- Det er et paradoks at det blir brukt såpass mye penger på en gang- og sykkelvei fram til skolen, og så legges den ned, sier Synnøve Jørgensen.

Denne sommeren er om lag tre kilometer av gang- og sykkelveien ferdig, men det gjenstår fortsatt mye. Synnøve Jørgensen mener to kilomter gjenstår videre sørover mot kommunegrensa mot Tjeldsund.

- Jeg har forsøkt å få svar fra Statens vegvesen på hvor mye som gjenstår av veistrekninga, samt om det kommer flere midler til bygginga av resten, sier Jørgensen.

Bismak

For beboerne i bygdene har skolesjokket gått mer eller mindre over. Ifølge Marita Bartlett har situasjonen satt seg, og alle har vent seg til situasjonen med å sende barna langt avgårde med buss til skolen.

- Nå ser vi bare positivt på at gang- og sykkelveien er på plass, og at bygdene våre er knytt sammen på en mye bedre måte, sier Bartlett som ser fram til den offisielle åpninga en gang i august.

For Synnøve Jørgensen kommer ikke denne markeringa uten en viss bismak.

- Jeg forstår ikke hvorfor vegvesenet vil ha ei markering for gang- og sykkelveien, når den ikke er ferdigstilt. Samtidig er det folket i bygdene som må stille med kakebordet, og ikke etaten, sier Jørgensen.

Nordlys skriver i sin artikkel at de har forsøkt å komme i kontakt med kommunikasjonsrådgiver Tomas Rolland, og avdelingsdirektør Geir Jørgensen, begge i Statens vegvesen, men har ikke lyktes i dette.