Fortsatt skogbrannvarsel i Sør-Norge

Det har ikke kommet tilstrekkelig mengde regn i løpet av helgen for å minske skogbrannfaren. Det er fortsatt meget stor fare for skogbrann i deler av østlandsområdet.

– Skogbrannvarselet gjelder fortsatt. Det har ikke kommet så mye nedbør i løpet av i helgen, og det er heller ikke meldt store mengder regn på Østlandet i løpet av mandag. Det er kun meldt nedbør i områdene i vest, i Agder og muligens i deler av Telemark og Buskerud, sier vakthavende ved Meteorologisk institutt, Rafael Escobar Løvdahl, til NTB.

Onsdag vil derimot by på mer regn, spesielt i indre strøk på Østlandet. Det er derfor sannsynlig at skogbrannfaren gradvis er på vei ned.

– Det er likevel vanskelig å se hvor mye regn som kommer, og det treffer jo kun lokalt, så vi skal ikke se bort fra at skogbrannvarselet vil bli opprettholdt de neste dagene, sier han.

Brannmannskaper i Sør-Norge rykket fredag ut til et tosifret antall branner, og Hedmark var et av de mest utsatte skogbrannområdene.

I helgen måtte Midt-Hedmark brannvesen rykke ut til en brann i Stor-Elvdal lørdag kveld og en mindre brann nord for Koppang som startet etter et lynnedslag.

– Inntil det kommer nedbør av betydning er det fortsatt meget stor skogbrannfare. Vi frykter fortsatt mer tordenvær, sier brannsjef Nils-Erik Haagenrud til i Midt-Hedmark NTB.

I forrige uke la brannvesenet i Oslo, Asker og Bærum, Nedre Romerike og Agder ned totalforbud mot all bruk av åpen ild, inkludert stormkjøkken og andre kokeapparater, engangsgriller og andre griller og bruk av godkjente bålplasser i skog og mark. Varselet gjelder fortsatt til det kommer betydelige mengder regn.