Nytt system for overflatebehandling av parkett fra Mapei

Mapei Ultracoat line er et nytt miljøvennlig system for overflatebehandling av parkett og tregulv. Det er lett å påføre og gir svært slitesterke overflater, selv på flyplasser og i messehaller.

– Mapei Ultracoat line er et alternativ som passer for deg som skal lakkere parkett eller tregulv, og ønsker et miljøvennlig produkt som er enkelt å påføre og som varer lenge. Vi kommer hovedsaklig til å levere til proffmarkedet, men etter hvert vil det også bli tilgjengelig i utvalgte byggevarehandler, forteller Espen Bothner hos Mapei.

Serien består av fire ulike produkter satt i system: en reparasjons-sparkel for utbedring av sår og sprekker, en primer, samt to lakkvarianter der du velger slitestyrke etter behov.

– Ultracoat Aqua Plus er et enkomponent vannbasert bindemiddel som blandes med slipestøv for å reparere tregulv og parkett. Så påfører du Ultracoat Universal Base, en vannbasert primer som fungerer som grunning før du legger lakken.

Når gulvet er ferdig reparert og grunnet kan du velge mellom to lakkvarianter. Ultracoat Easy Plus er en vannbasert polyuretanlakk beregnet på gulv med middels til høy belastning, mens Ultracoat High Traffic er en tokomponent lakk med ekstra høy slitestyrke. Begge variantene leveres i forskjellig glans, fra svært matt til blank.

– I boliger og kontorer velger du Ultracoat Easy Plus, mens på flyplasser, i messehaller, kjøpesentre og andre steder der det er stor slitasje er Ultracoat High Traffic det beste alternativet. Begge variantene er sertifisert i henhold til EMICODE EC1 og har svært lave utslipp av flyktige organiske forbindelser, forklarer Bothner.