Nytt sikkerhetssystem fra BLH-DOM Integrity Solutions

Fallende gjenstander forårsaker mer enn 60 prosent av alvorlige hendelser offshore. Nå lanserer nykommeren BLH-DOM Integrity Solutions AS et nytt sikkerhetssystem som skal minimere risikoen for slike hendelser.

BLH Stop Drop Barricading presenteres for det norske og europeiske markedet for første gang under ONS Norway i august. Sikkerhetssystemet er utviklet i Oceania, og utprøvd blant annet hos Hydro Tasmania som har installert systemet på flere av sine vannkraftverk.

Business Development Manager, Klaus Myklebust, hevder at ledelsens lange og velrennomerte erfaring innen forebygging av fallende gjenstander var avgjørende for signeringen av kontrakten med BLH Safety Solutions og rettighetene til BLH Stop Drop Barricading i Norge.

Han har ledet arbeidet med å etablere i BLH-DOM Integrity Solutions AS – et helt nytt selskap bygget på den kunnskap og kompetanse som allerede etablerte DOM Group AS (Dropped Object Management Group AS) besitter på feltet.

Den australske gründeren Shane Gill har siden 2009 utviklet og videreutviklet det patenterte sikkerhetskonseptet som er basert på plastpolymer.

Sikkerhetsløsningen kan skreddersys kunder innen både olje og gass så vel som andre aktører innen energibransjen. Klaus Myklebust er sikker på at det er nettopp slike innovative løsninger som vil gi olje- og gassoperatørene største mulighet for innsparing og sikkerhet i fremtiden.

- Det nye barrikaderingsystemet tar arbeidet med å forebygge ulykker knyttet til fallende gjenstander til et helt nytt nivå. Med tanke på at fallende gjenstander representerer godt over halvparten alvorlige hendelser offshore, gir BLHs sikkerhetsløsninger store kostnadsbesparelser ved at ulykkesrisiko reduseres til et minimum, samtidig som både funksjonalitet og tilgjengelighet opprettholdes, fremholder han.

BLH Stop Drop Barricading er sertifisert for sikring av arbeidsplattformer, rekkverk, trapper og trappetårn, samt stillaser.