Dovrebanen åpen igjen mellom Kvam og Sjoa

Dovrebanen er igjen åpen mellom Kvam og Sjoa etter mandagens avsporing. Fare for solslyng gjør at togene til Trondheim må kjøre sakte på deler av Dovrebanen torsdag ettermiddag og kveld.

For regiontogene til Lillehammer, blir det satt opp erstatningsbusser fra Hamar i de aktuelle timene.

– Jernbaneverket har gul beredskap mellom klokken 15 og 21.30, noe som betyr at det blir en del saktekjøring langs Mjøsa og i Gudbrandsdalen. For regiontogene til Trondheim vil det føre til forsinkelser på inntil to timer, mens det for togene til Lillehammer er mer hensiktsmessig å sette opp busser det siste stykket, forklarer kommunikasjonsrådgiver Erik Lødding i NSB til NTB.

Nattogene blir ikke påvirket av saktekjøringen, og Lødding sier de skjermer intercity-pendelen på Vestfoldbanen.

– For å unngå at eventuelle forsinkelser forplanter seg til Vestfoldbanen, snur vi togene på Oslo S, slik at det blir togbytte i Oslo, forteller Lødding.

Strekningen Kvam-Sjoa ble åpnet igjen klokken 6.45 torsdag morgen. Pressevakt Trude Isaksen i Jernbaneverket forteller til NTB at det kontinuerlig har pågått omfattende reparasjoner etter avsporingen nord for Kvam. Onsdag formiddag var alle de avsporede vognene fjernet, og reparasjonsarbeidet på skinner og kjøreledning var i gang.