Lamborghiniutstilling på Norsk vegmuseum

14. september 2013 åpner Norsk vegmuseum dørene til et unikt stykke bil- og designhistorie gjennom utstillingen «Linjer og landskap»

I 2013 er det hele 50 år siden den første sportsbilen fra Lamborghini rullet ut av fabrikken i Sant' Agata Bologna i Italia. Bilmerket, som er blitt selve begrepet på italiensk design og ingeniørkunst, skal i vinter hylles på Norsk vegmuseum.

20 forskjellige modeller vil bli presentert og dekke det meste av Lamborghinis, sofistikerte produksjonshistorie. Dette har vært mulig å få til gjennom et samarbeid med Harald Skjøldt som prosjektleder og formann i Lamborghini klubb Norge.

For å komplettere produksjonshistorien vil flere av medlemmene i klubben låne ut sine biler. Bredde, antall og type modeller gjør utstillingen unik i Europeisk sammenheng, - fabrikken i Italia har sågar sagt seg villig til å bidra.

Sammen med bilene vil Norsk vegmuseum også presentere et knippe spektakulære veistrekningene fra vårt eget land. Norges topografiske beskaffenhet setter store krav og utfordringer til diverse fagmiljøer og veiprosjekter i Statens vegvesen. Ingeniører, arkitekter og formgivere bryter stadig grenser for hva vi mente var teknisk og estetisk mulig.