Stor brannfare ved kantklipp

På grunn av den tørre værtypen i Sør-Norge siste tiden har entreprenører møtt på utfordringer i forbindelse med kantklipp. Kantklippingen kan antenne skog- og gressbrann

Tirsdag hadde Veidekke et branntilfelle under kantklipping langs fv. 213 i Buskerud. Klipperen antente gresset - og all videre kantklipp ble innstilt umiddelbart som følge av dette. Utstyret som ble brukte i dette tilfellet er klippemaskin med kjettinghode.

Bilfører som kjørte bak kantklipperen fikk heldigvis slukket tilløp til brann, og deretter varslet fører av kantklippmaskinen. Derfor kom det ikke til større skader på omgivelsene, melder vegvesen.no.

– Det skyldes vel at de slår over steiner og lignende, og kan dermed antenne den tørre vegetasjonen langs vegen. Nå når det er så tørt så kan nok dette være farefullt, sier Vidar Endrerud, overingeniør ved vegseksjonen i Buskerud.

Innstillingen av kantklippen gjelder foreløpig for Hallingdalskontrakten, men Endrerud henstiller til at det tenkes på dette også i andre kontrakter.

Fungerende avdelingsdirektør Tore Braaten i Vegavdeling Buskerud er enig i at kantklippen må utsettes inntil den store brannfaren er over – og innfører kantklipp-stopp for Buskeruds vedkommende langs riks- og fylkesveger hvor det kan være fare for gress- og skogbrann. Vegavdeling Telemark har fattet en tilsvarende beslutning.