Sp hardt ut mot miljøvernerne

Senterpartiets miljøpolitiske talsmann Erling Sande langer ut mot Miljøpartiet De Grønne, Venstre og SV og deres syn på miljøvern.

– Elitisme og skrivebordsvern, sier Sande til Nationen. Han mener de tre partiene står for en lite nyskapende og passiv vernepolitikk og anklager De Grønne for å føre en distriktsfiendtlig politikk.

– Naturvernfilosofien deres er akkurat den samme som i andre typiske vernepartier hvor alt handler om det klassiske miljøvernet fremfor et bærekraftig naturbruk, sier Sande.

Mye å svare for

Sandes utspill er et svar på kritikken fra Miljøpartiets talsmann Rasmus Hansson, som kaller Senterpartiets og Bondelagets rovdyrpolitikk for ensidig fokusert på avliving.

Hansson avviser at hans parti står for en distriktsfiendtlig politikk og mener at Senterpartiet selv har mye å svare for.

– Senterpartiet har sittet i regjering i åtte år hvor alle tall for norsk landbruk har gått den veien høna sparker. Dette må Senterpartiet ta fullt ansvar for, sier Hansson.

Betegnende

SV vil ikke være med på en ordkrig om miljøvern med regjeringskollegaene i Senterpartiet.

– Tap av biologisk mangfold og klimaendringer er vår tids største miljøutfordringer. Vi må ta vare på unike naturområder, men samtidig ser vi at aktiv skjøtsel og bruk av naturen i verneområdene er avgjørende i mange tilfeller, sier partisekretær Silje Schei Tveitdal.

Venstre svarer derimot på kritikken Sande.

– Det er betegnende at Senterpartiet ennå ikke har forstått at det å ivareta kulturlandskap er en del av en nytenkende næringspolitikk. Senterpartiet er det mest strukturkonservatiet partiet i norsk politikk, sier partiets miljøpolitiske talsmann Ola Elvestuen. (©NTB)