London-OL tilførte britisk økonomi 90 milliarder kroner

OL ble god butikk for britisk økonomi. Nå viser en rapport fra regjeringen at OL og paralympics i London tilførte britisk økonomi vel 90 milliarder kroner.

Lekene i London for et snaut år siden skapte 31.000 nye jobber og genererte vel 50 milliarder kroner i salg fra diverse aktiviteter knyttet til OL- og paralympic-arrangementet. Det hevdes også i rapporten at britiske firmaer fikk god drahjelp fra OL-arrangementet til å sikre seg gode kontrakter i forbindelse med kommende store idrettsarrangementer, først og fremst fotball-VM og OL i Brasil i 2014 og 2016, men også i forbindelse med fotball-VM i Russland.

Britenes mål var at OL skulle tilføre britisk økonomi 11 milliarder pund (ca. 100 milliarder kroner), og det var ikke så mye om å gjøre for at denne høye målsettingen ble nådd.

– Det harde arbeidet fortsetter, og jeg er overbevist om at London-OL 2012 vil komme til å tilføre økonomien våre store inntekter i mange år ennå, sier ministeren for handel og investeringer i den britiske regjeringen, Stephen Green.

Likevel er ikke alle like fornøyde.

Mike Cherry som leder unionen av småbedrifter mener at OL hadde liten betydning for bedrifter utenfor London.

– Ute i distriktene fikk vi ikke den effekten av OL som vi hadde håpet, sier Cherry i en kommentar.