Handelsstanden kritisk til sikkerhetstiltak i Oslo

Oslo Handelsstands Forening (OHF) er kritisk til de midlertidige sikkerhetstiltakene i sentrum og ønsker større innflytelse når de permanente tiltakene skal vedtas.

I april i år vedtok byrådet i Oslo i samråd med Stortinget å stenge deler av tiltakene skal vurderes fortløpende over en periode på to år, før permanente vedtak skal bestemmes.

Lokk
Utviklingssjef i Oslo Handelsstands Forening (OHF) Lars Fredriksen mener at foreningen ikke er blitt hørt tilstrekkelig i prosessen om å utforme de midlertidige sikkerhetstiltakene.

– Vi føler at myndighetene har lagt lokk på sikringsarbeidet. Vi ønsker at de private aktørene blir hørt i sikringsprosessen, men for oss virket det som om Oslo kommune ikke ønsket at vi skulle delta i dialogmøte før avgjørelsen. Nå gjenstår det å se hvorvidt vi blir lyttet til og om vi kommer med i det nye planarbeidet, sier Fredriksen til NTB.

Sikkerhetssjef ved Stortinget, Berit Michelet, mener sikkerhetstiltakene ivaretar åpenhet og tilgjengelighet i bybildet.

Forstår bekymring
– Jeg forstår godt deres bekymring med tanke på at fremkommeligheten begrenses, men det har heller ikke tidligere vært mulig å parkere i verken Karl Johan eller Akersgata. Det er dette med gjennomkjøring som muligens vil kunne merkes, sier Michelet til NTB.

De ulike tiltakene ble innført i slutten av juni. Akersgata ved Stortinget er stengt for trafikk med bom, mens Karl Johans gate er fylt av store blomsterpotter som hindrer trafikk. Veien opp til Løvebakken utenfor Stortinget er stengt med pullerter.