God ordreinngang og forbedret inntjening for Skanska

Driftsresultatet for Skanskas samlede virksomhet i Norge endte i første halvår på 224 millioner kroner, mot 98 millioner for tilsvarende periode i 2012.

Den samlede omsetningen i selskapene pr. andre kvartal endte på 6,87 milliarder kroner.

Resultatet fordeler seg med 156 millioner for entreprenøren Skanska Norge og 68 millioner for Skanska Bolig.

Entreprenørvirksomheten går bedre
Entreprenørvirksomheten i Skanska Norge med datterselskaper, leverte en omsetning på 6.28 milliarder, og et driftsresultat på 156 millioner. Tilsvarende resultat for første halvår 2012 var 31 millioner.

- Vi er fornøyd med at inntjeningen i entreprenørvirksomheten er stadig i bedring og at ordretilgangen er i tråd med våre vekstambisjoner, sier adm.dir. Anders Danielsson.

De er også fornøyde med å ha kontrahert 4,5 milliarder i andre kvartal, en milliard høyere enn de har produsert for i kvartalet. Store prosjekter som forretningsbygg for NPRO i Drammensveien 134 i Oslo (525 millioner) og jernbanekontrakten i Vestfold (1,35 milliarder) er vunnet i kvartalet, og i tillegg har de fått vei- og banekontrakter for rundt 700 millioner. Nesten halvparten av de inngåtte kontraktene er innenfor segmentet vei og bane.

- De mange miljøsertifiserte kontraktene vi nå gjennomfører, og ikke minst samspillkontrakten vi har vunnet på Senter for husdyrforsøk på Campus Ås, bekrefter at vår kompetanse i tidlig fase er etterspurt i markedet, forteller Danielsson.

Antall fraværsskader pr. million arbeidstimer (H1-verdi) endte på 2,87 for andre kvartal 2013 og 3,71 hittil i år, som viser en positiv utvikling HMS-arbeidet.

- Vi har også gjennomført verdens største sikkerhetsuke i andre kvartal med fokus på at alle skal komme hjem fra våre prosjekter uten skader. Vi mener at Sikkerhetsuka bidrar til en utvikling mot vår nullvisjon, sier Danielsson.

Stabilt i boligvirksomheten
Boligutvikleren Skanska Bolig omsatte for 1029 millioner første halvår, som er samme nivå som i 2012, driftsresultatet på 68 millioner er også på samme nivå som i 2012.

- Vi opplever en stabil etterspørsel etter boliger i de markeder vi er, og har solgt 206 boenheter første halvår, hvilket er i henhold til plan. Vi forventer et stabilt marked, herunder stabil omsetning av boliger også andre halvår, fortsetter Danielsson.

*) Skanska Norge AS med datterselskap