Boligblokk bygget i strid med brannstrategi

Måten en ny boligblokk på Jessheim er bygget på, bryter med brannforskriftene.

Det er firmaet Unihouse Norge AS som har satt opp boligblokken i Odelsveien på Jessheim i Ullensaker. Ifølge Byggetilsynet for Øvre Romerike er byggemåten i strid med brannstrategien for bygget.

- Det er blitt gjennomført tilsyn i flere faser av byggeprosessen, og det har også vært gjennomført revisjon av entreprenørfirmaet, sier leder av Byggetilsynet for Øvre Romerike, Arne Løvberg til Byggeindustrien.

Krever dobbelt så lang rømningstid
Sintef har typegodkjent modulene som boligblokken er satt opp med og klassifisert dem til en rømningstid på 30 minutter, ifølge Løvberg.

- Men brannstrategien for boligblokken krever konstruksjoner som er klassifisert med en rømningstid på 60 minutter. Vi stiller derfor spørsmål om hvorfor entreprenøren har benyttet moduler som er klassifisert med en rømningstid på 30 minutter, og dessuten et takverk som bare er klassifisert for 15 minutters rømningstid, sier Løvberg.

Beroliger beboerne
Han presiserer imidlertid at beboerne i boligblokken i Odelsveien på Jessheim ikke trenger å frykte at de bor i en brannfelle, slik Romerikes Blad fremstiller saken.

- Dette får stå for Romerikes Blads regning. Jeg vil tvert i mot berolige beboerne med at dette ikke er så dramatisk. Men vi har anbefalt Ullensaker kommune om å gjennomføre en uavhengig kontroll av hele bygningen, sier Arne Løvberg til Byggeindustrien.

Vil utbedre
Geir Søbstad, som er daglig leder i Unihouse Norge AS, sier til rb.no at firmaet har sendt inn den dokumentasjonen det er bedt om, og at de vil gjøre de utbedringer de blir pålagt i Odelsvegen. Han understreker samtidig at bygget er sikkert. Unihouse Norge AS er forhandlerleddet til det polske konsernet Unibep.