Vil bygge datasenter i verdensklasse

EVRY ASA og DigiPlex har inngått et strategisk samarbeid om utvikling, bygging og drift av et nytt datasenter på Fet i Akershus.

- Det nye senteret blir teknologisk og miljømessig i verdensklasse. Dette betyr at norsk næringsliv og offentlig forvaltning får tilgang til et topp moderne datasenter fra 1. september 2014, for sikker lagring av data og drift av IT-tjenester av høy kvalitet, skriver selskapene i en pressemelding.

EVRY inngikk i desember 2012 en avtale med Greenfield som var eiet av Entra og Lefdal Gruver om bygging av det nye datasenteret. Kort tid etter kontraktsinngåelse meddelte Entra at de ville selge seg ut av prosjektet. Det skapte usikkerhet for EVRY hvorvidt prosjektet med gjenværende eiere ville la seg realisere.

Derfor besluttet EVRY å søke etter en ny, industriell eier av Greenfield. EVRY har nå inngått en avtale med DigiPlex som er en internasjonal leverandør av datasenterteknologi.

DigiPlex skal utvikle, bygge og drifte det nye datasenteret. Første byggetrinn er på 4.200 kvadratmeter, skal være klart til 1. september 2014, og kan skaleres etter behov.

DigiPlex står for investeringen mens EVRY har inngått en 20 års driftsavtale, som dermed sikrer realiseringen av helt ny datasenterteknologi i Norge.

EVRY skal konsolidere sine eksisterende 18 datasentre og vil samle alle data og datamaskiner på det nye senteret på Fet. Selskapet vil fortsatt ha et drifts- og back-up senter på Gjøvik.

- Nytt datasenter utgjør en sentral del av EVRYs fornyelsesprogram - Future Proof. Sammen med DigiPlex skal vi realisere et datasenter som er fullt på høyde med det beste som finnes globalt, og vi kan tilby våre kunder en trygg lagring av data i Norge. I tillegg til nytt datasenter har EVRY lansert nye industrialiserte leveranseformer. Vi tar med dette et kvantesprang, noe som betyr at våre kunder får cloudbaserte IT-tjenester som er skalerbare, har høy kvalitet og er fullt ut konkurransedyktig, sier konsernsjef Terje Mjøs i EVRY.

- Forretningsstrategien til DigiPlex er fokusert på Storbritannia og Skandinavia. I Norge blir vi gjennom denne avtalen den ledende leverandøren med våre to etablerte datasentre i Ulven og Rosenholm i tillegg til det nye senteret på Fet. Vi tilbyr det høyeste nivået for IT-housing. DigiPlex sitt nye datasenter på Fet vil ikke bare imøtekomme EVRYs strategiske krav, men også skape en etterlengtet tilleggskapasitet for de internasjonale kundene til DigiPlex som søker kostnadseffektive, sikre og miljøvennlige datasentre, sier Byrne Murphy, styreleder i DigiPlex.